NL Doet

Project: Buurt tuin aan het Old Hickoryplein in Maastricht.
Foto’s: Staan in dit fotoalbum.

Een tuin die meer weg had van een vuilstortplaats van puinafval dan van een gezllige buurttuin waar met veel plezier van genoten kan worden. Het wordt tijd dat daar eens verandering in komt. Kortom werk aan de winkel voor de buurtvereniging, vrijwilligers en Active4you tijdens het initiatief NL Doet van het oranjefonds. Maandag 12 maart werd begonnen met de eerste grote werkzaamheden ter voorbereiding van donderdag en zaterdag.

Donderdag 15 maart begon het dan echt met veel vrijwilligers van de afdeling Zorg en Welzijn van de gemeente Maastricht kwam er al snel verbetering in de tuin. Alles wat geleverd was werd in de tuin verspreid. Soms met de kruiwagen zoals hiernaast te zien is. Het pad werd uitgegraven, de kant van de straat werd helemaal gesnoeid en bijgewerkt, de fundering van de kas werd gelegd en de afrasterpaaltjes werden in de grond geslagen.

Uiteraard werd goed voor de inwendige mens gezorgd. Rond het middaguur kon iedereen genieten van een lekkere lunch met een super weer.

Aan het eind van de dag begon het er dan toch echt uit te zien als tuin. Het onkruid was uit het perkje verwijderd en de kant van de straat was helemaal schoon. Door de geslagen paaltjes zag de afscheiding met de straat er ook al heel anders uit. Wat een verschil na 1 dag!

 

Zaterdag begon de dag met totaal ander weer, maar met dezelfde spirit! Nadat de eed was afgenomen en kort overleg was geweest gingen de vrijwillgers van de rechtbank direct aan de slag. Helaas ontbrak de stratenmaker waardoor het begin van het paadje wat moeizaam verliep. Gelukkig heeft Active4you iemand bereidt gevonden om vanuit Eindhoven te komen zodat het paadje toch gelegd kon worden. Heel fijn want dat was toch een project voor een deel van de vrijwilligers!

Ondanks dat het af en toe een beetje miezerde bedachten er een aantal dames dat het druk genoeg was in de tuin, maar dat er nog wel wat aanvulling mocht plaatsvinden op het gebied van groenvoorziening. Uiteindelijk heeft een vrijwilliger zelf buxussen gedoneerd en is Groenrijk Maastricht bezweken voor de charmes van de dames. Het resultaat is een groot aantal plantjes en een waardebon die te besteden is bij Groenrijk Maastricht. Dit alles was gebeurd voor de lunch…ongelofelijk!

Hiernaast is te zien dat alle leeftijden meedoen aan NL Doet.

Na de lunch is er hard gewerkt om het geraamte van de kas op te zetten en is het eerste deel van het paadje tot stand gekomen.
Helaas is het niet gelukt om het hele paadje af te krijgen. Hiervoor was er een tekort aan materiaal. (wat overigens in de aankomende weken weer aangevuld wordt) De worteldoeken zijn netjes weggewerkt zodat het schors netjes aansluit tot het paadje. Uiteraard zijn de nieuwe plantjes in het perkje geplaatst waardoor deze helemaal af is.

 

Alle vrijwilligers van de gemeente afdeling Zorg en Welzijn,  alle vrijwilligers van de rechtbank alle overige vrijwilligers en sponsors: names de hele buurt: HARTELIJK DANK!