Woensdagmiddagopvang

Op de woensdagen biedt Active4you woensdagmiddagopvang voor kinderen (4-14 jaar). Momenteel vindt dit wekelijks plaats in de regio Eindhoven (Noord).

Deze ruime, natuurlijke locatie biedt veel mogelijkheden voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Hutten bouwen
  • Koekjes bakken
  • Knutselen
  • Bezoekje aan een boer
  • Voetballen
  • Op zoek gaan naar insecten
  • Uitstapjes
  • Enzovoorts…

Naast de actuele thema’s zoals Sinterklaas, Kerst, seizoenen, Carnaval, Pasen etc. biedt het thema “Back tot Basic” de rode draad door het programma. Er wordt geen gebruik gemaakt van computers, maar juist van de natuur. In samenwerking met De Stroom vinden regelmatig excursies plaats. Deze zijn meestal gerelateerd aan de natuur, de seizoenen en de interesses van de deelnemers.

De locatie biedt ruimte aan maximaal acht kinderen met minimaal twee begeleiders. Onze ervaring is dat veel kinderen de voorkeur bieden aan een kleinere groep. Met acht kinderen maximaal biedt dit de kinderen rust én voldoende mogelijkheden tot het maken van nieuwe vriendjes/ vriendinnetjes.

De locatie bevindt zich op een boerderij. De kinderen dienen om 13:00 uur aanwezig te zijn, waarna zij om 17:00 uur weer opgehaald kunnen worden.

Er wordt met de kinderen en jongeren gewerkt aan hun zelfstandigheid, sociale vaardigheden en eventuele andere persoonlijke leerdoelen. Maatschappelijke waarden en normen achten wij hierbij van belang om mee te nemen in onze begeleiding.
De kosten kunnen betaald worden uit een PGB. Eveneens is het mogelijk om gebruik te maken van onze vervoersservice. Onze medewerkers van de woensdagmiddagopvang hebben allemaal een relevante MBO-4 of HBO opleiding gevolgd en (bijna) afgerond.

Heb je nog vragen over de woensdagen bij Active4you? Neem dan contact op met de contactpersonen: Hanneke van Santvoort of Chantal van Falier. Je kan hiervoor contact opnemen via het telefoonnummer 040-2595095 of via het contactformulier.

Heb je interesse in de woensdagmiddagen bij Active4you? Maak dan een afspraak met één van de betreffende contactpersonen. Deze komt dan bij jouw thuis voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek. Uiteraard kan je ook een bezoekje komen brengen aan de locatie. Na dit gesprek/ bezoek bespreek je met je ouders of het je leuk lijkt bij Active4you. Wij bekijken of we jou de begeleiding kunnen bieden die nodig is en of je aansluit bij de overige kinderen. Als we allemaal positief zijn, kan je een proefdag meedraaien. Pas daarna wordt er definitief bekeken of je vaker wilt komen.

Wil jij wel komen, maar vaker, op een andere locatie of met een andere doelgroep? Dat kan! Bij voldoende aanmeldingen kan er eventueel door Active4you een ander moment van begeleiding geboden worden, dat aansluit op jouw behoefte. Vraag hier naar bij de desbetreffende contactpersoon.