Zaterdagopvang

Op de zaterdagen biedt Active4you zaterdagopvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar.  Hiervoor hebben we momenteel meerdere locaties tot onze beschikking  in Noord-Brabant en Limburg:

Zaterdagopvang Spoordonk Active4you

Onze ruime, natuurlijke locaties bieden veel mogelijkheden voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn (afhankelijk van de locatie):

 • Hutten bouwen
 • Koeien melken
 • Door een vlindertuin wandelen
 • Koekjes of brood bakken
 • Knutselen
 • Bezoekje aan een boer
 • Verzorgen van (klein) vee
 • Voetballen
 • Op zoek gaan naar insecten
 • Uitstapjes
 • Enzovoorts…

Naast de actuele thema’s zoals Sinterklaas, Kerst, seizoenen, Carnaval, Pasen etc. biedt het thema “Back tot Basic” de rode draad door het programma. Er wordt geen gebruik gemaakt van computers, maar juist van de natuur.

Iedere locatie biedt ruimte aan maximaal 8 kinderen met minimaal twee begeleiders. Door een maximum van 8 personen aan te houden biedt het de kinderen rust én voldoende mogelijkheden tot het maken van nieuwe vriendjes/vriendinnetjes.

De zaterdagopvang in Spoordonk bevindt zich op een boerderij met een viskwekerij. De boerderij is gerenoveerd in Canadese stijl. De zaterdagopvang is momenteel tweewekelijks. De kinderen dienen om 10:00 uur gebracht te worden waarna zij om 16:30 uur weer opgehaald mogen worden.

De zaterdagopvang in Someren is eveneens tweewekelijks, in de oneven weken. Op deze locatie verblijven de kinderen  in een blokhut waar voldoende activiteiten mogelijk zijn in de omliggende bossen. De kinderen dienen om 10:00 uur gebracht te worden waarna zij om 16:30 uur weer opgehaald mogen worden.

In Maastricht is locatie gelegen in een ouder stadsdeel met minder mogelijkheden tot het doen van activiteiten in de natuur. Naast de grote afgeschermde tuin die we tot onze beschikking hebben gaan we regelmatig naar een locatie elders. De zaterdagopvang  start om 10:00 en duurt tot 16:30 uur.

Er wordt met de kinderen en jongeren gewerkt aan hun zelfstandigheid, sociale vaardigheden en eventuele andere persoonlijke leerdoelen. Maatschappelijke waarden en normen achten wij hierbij van belang om mee te nemen in onze begeleiding.

De kosten kunnen betaald worden uit een PGB en ZIN. Eveneens is het mogelijk om gebruik te maken van onze vervoersservice. Onze medewerkers van de zaterdagopvang hebben allemaal een relevante MBO-4 of HBO opleiding gevolgd en (bijna) afgerond.

Heb je nog vragen over de zaterdagen bij Active4you?

Neem dan contact op met de contactpersonen van de zaterdagopvang:

 • Locatie in Spoordonk: Hanneke van Santvoort of Raimond Teunissen.
 • Locatie in Someren: Hanneke van Santvoort of Raimond Teunissen.
 • Locatie in Maastricht: Chantal Dullens of Raimond Teunissen.

Je kan hiervoor contact opnemen via één van de telefoonnummers 040-2595095/ 043-3638030 of via het contactformulier.

Heb je interesse in de zaterdagen bij Active4you?

Neem contact op en maak dan een afspraak met één van de betreffende contactpersonen. Deze komt dan vrijblijvend bij jouw thuis voor een kennismakingsgesprek. Uiteraard kan je ook een bezoekje komen brengen aan de locatie. Na dit gesprek of bezoek bespreek je met je ouders of het je leuk lijkt bij Active4you. Wij bekijken of we jou de begeleiding kunnen bieden die nodig is en of je aansluit bij de overige deelnemende kinderen. Als we allemaal positief zijn, kan je een proefdag meedraaien. Pas daarna wordt er definitief bekeken of je vaker wilt komen.

Bij voldoende aanmeldingen kunnen wij tevens onze dagbesteding op een andere dag openen. Vraag hiernaar bij de betreffende contactpersoon.