De Sprinkhaan

Sinds april 2021 maken we gebruik van een nieuwe locatie: Stichting Vakantiehuis De Sprinkhaan. Wij noemen de locatie voor onszelf kortweg ‘De Sprinkhaan’.

Indien u deze locatie eens wilt komen bezichtigen, verzoeken wij u een afspraak in te plannen via het Cliëntenbureau. Ga dus niet op eigen houtje er een kijkje nemen. Dit is om daar bij de groepen tijdens hun verblijf de rust te bewaren en tevens om de maatregelen tegen corona in acht te kunnen nemen.

(Tekst loopt door onder de foto)
De Sprinkhaan terras
De Sprinkhaan: Bosrijke omgeving
De Sprinkhaan : het zwembad
De Sprinkhaan : volop natuur
De Sprinkhaan : zicht op het hoofdgebouw
De Sprinkhaan : de speeltuin
konijn

Faciliteiten

Vakantiehuis De Sprinkhaan biedt onder meer:

  • Aangepaste sanitaire voorzieningen
  • Gemoderniseerde slaapkamers met stapelbedden en moderne doucheruimten
  • Een grote volledig ingerichte keuken
  • Drie afzonderlijke woonkamers zodat er in de diverse groepen de rust kan worden bewaard
  • Een volledig ingerichte wasruimte
  • Een afgesloten binnenterrein met voetbalveldje, schommels, klimrekken en een zandbak
  • Een verwarmd zwembad, zowel open als overdekt door middel van een elektrisch dak en tillift.
  • Een dierenplein met o.a. konijnen, ganzen, kippen en vogels
  • Een bosrijke omgeving
  • Een aparte blokhut voor recreatieve binnenactiviteiten

 

Route naar De Sprinkhaan

Het adres:
Zonnedauw 10,
5688 HM Oirschot

De locatie ligt in het bos aan een verharde doodlopende weg tegen de gemeentegrenzen aan van Eindhoven en Best.

U kunt hier een pdf downloaden met een gedetailleerde routebeschrijving.

 

 

 

 

Over De Sprinkhaan

We zijn een samenwerking aangegaan met Stichting De Sprinkhaan. De Sprinkhaan is een organisatie die erop gericht is om kinderen en jong volwassenen met een beperking een fijne vakantie te bezorgen. De Sprinkhaan wordt 100% gerund door vrijwilligers. Dit geldt dus ook voor het bestuur, dat naast een voorzitter, secretaris en penningmeester nog drie andere leden telt.

Het vakantiehuis ligt in een bosrijke omgeving in Oirschot. Het terrein is een plek waar kinderen en jongvolwassenen vrijheid en ruimte hebben, maar zich ook veilig en op hun gemak voelen.

De samenwerking houdt onder andere in dat we heel veel, maar niet altijd, terecht kunnen op deze locatie. Dit omdat de stichting de locatie ook verhuurd aan organisaties die hier al vele jaren komen. Op het moment dat dit van toepassing is, wordt je hierover vooraf geïnformeerd en zal een alternatieve locatie doorgegeven worden.

Parkeren en uw kind brengen of ophalen

Parkeren bij de Sprinkhaan

Voor de veiligheid is ervoor gekozen dat "kort" parkeren buiten de poort gebeurt (denk hierbij aan het ophalen of wegbrengen). Dit kan op de verharding langs de weg net voor de ingang of net voor de slagboom.

Als er een afspraak is die langer duurt, bijvoorbeeld om te evalueren, kan er gebruik gemaakt worden van de parkeerplaats op het terrein.
Helaas is het niet mogelijk om de slagboom aan het eind van de weg open te zetten om zo het verkeer in één richting te leiden. Hierdoor kan het bij piekmomenten best druk zijn op de éénbaansweg en bij het parkeren. Het is voor ons ook nog zoeken hoe we dit het beste kunnen organiseren.

Kiss and ride?

Het is niet de bedoeling dat ouders hun kinderen afzetten door middel van het zogenaamde Kiss and Ride. Ouders dienen hun kind weg te brengen en ‘’over te dragen’’ aan een begeleider van Active4you.

Mogen ouders mee naar binnen?

Op dit moment mogen ouders niet mee naar binnen in de gebouwen om hun kind uit te zwaaien of een begeleider te spreken. Dit in verband met de coronamaatregelen. De begeleiders zullen tijdens breng- en ophaalmomenten buiten staan.