Woensdagmiddag & zaterdagopvang

We bieden woensdagmiddag en zaterdagopvang aan kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar met als doel het  aanbieden van passende activiteiten, sociale contacten en respijt zorg. In groepsverband wordt gewerkt aan diverse persoonlijke doelen.

De begeleiding zorgt voor een uitdagend en structureel dagprogramma. Tijdens de opening wordt de rode draad besproken met de kinderen. Diverse thema’s komen aan bod, meestal gerelateerd aan de natuur, de seizoenen en de interesses van de deelnemers. Naast de actuele thema’s zoals Sinterklaas, Kerst, seizoenen, Carnaval, Pasen etc. biedt het thema “Back tot Basic” de rode draad door het programma. Er wordt geen gebruik gemaakt van computers, maar juist van de natuur.

Woensdagmiddag

Op woensdagmiddag wordt gebruik gemaakt vaste locaties. Zowel in regio Eindhoven als in regio Maastricht is er een samenwerkingsverband met de scouting. Tijdens de lunch wordt het dagprogramma besproken. Aan het eind van de middag wordt het avondeten samen voorbereidt, waarna de dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Zaterdag

Voor de zaterdagopvang maken we gebruik van een eigen locatie in Maastricht en een samenwerking met een buurtvereniging in de regio Eindhoven. Na binnenkomst wordt de dag besproken. Aan het eind van de ochtend wordt samen de lunch klaargemaakt, waarna er verder gegaan wordt met het middagprogramma.