Dagbesteding

Dagbesteding

In de wijk Wyckerpoort te Maastricht biedt Active4you meerdere dagen per week een arbeidsmatige en/of creatieve dagbesteding aan. Een belangrijk doel van de dagbesteding is dat er gewerkt kan worden aan sociale contacten en dat er sociale interactie plaatsvindt.

Het dagbestedingsproject is voorzien van een cadeauwinkel met zelfgemaakte artikelen. Denk hierbij aan het  beschilderen van serviesgoed, het maken van sieraden, 3D kaarten, houtbewerking, etc. Sinds enige tijd wordt er ook veel gewerkt met textiel waar zeer mooie functionele producten van worden gemaakt. Verschillende ideeën van deelnemers worden, indien mogelijk, toegepast. Hierdoor wordt ondertussen ook de kunst van mozaïek veel toegepast.

Vind je juist tuinieren erg leuk? Er is een grote tuin met het nodige onderhoud en diverse klussen waar in de zomer heerlijk van genoten kan worden. In samenwerking  met de buurt, stichting Mondriaan en een aantal vrijwilligers wordt de tuin onderhouden en nog mooier gemaakt dan dat hij nu is.

In 2012 heeft Active4you de hulp ingeschakeld van het Oranjefonds. Tijdens NLdoet hebben veel vrijwilligers het nieuwe ontwerp van de tuin vorm gegeven. Door de enorme hoeveelheid werk die is verzet kan er nu genoten worden van een gezellige tuin die ook toegankelijk is voor de buurt. Werkzaamheden die bij de tuin behoren zijn bijvoorbeeld het onderhouden van de tuin, het kweken van groente, het maken/onderhouden van tuinmeubilair.in de zomer heerlijk van genoten kan worden. In samenwerking  met de buurt, stichting Mondriaan en een aantal vrijwilligers wordt de tuin onderhouden en nog mooier gemaakt dan dat hij nu is.

Daarnaast biedt Active4you de mogelijkheid om juist arbeidsmatig bezig te zijn. Je kunt hierbij denken aan het strijken van wasgoed, het onderhouden van de winkelpanden of het bezorgen van boodschappen voor mensen in de buurt. Op
deze manier kun je in een beschermde omgeving voorbereid worden om eventueel door te stromen naar een betaalde baan of vrijwilligerswerk.

Active4you kan in overleg het vervoer voor je regelen van en naar de dagbesteding.

Heb je nog vragen?

Heb je interesse in de dagbesteding van Active4you, of heb je nog vragen? Gebruik hiervoor het contactformulier of neem telefonisch contact op via telefoonnummer: 043-3638030.

Als je gebruik wilt maken van de dagbesteding neemt de zorgcoördinator contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.